Korshærspræster er præster, ansat i folkekirken, som helt eller delvist stilles til rådighed i deres ansættelse for arbejdet i Kirkens Korshær. Som sådan er korshærspræsterne en vigtig ressource i Kirkens Korshærs diakonale, sociale arbejde. Korshærspræsterne varetager gudstjenester, andagter og sjælesorg, som er rettet til Kirkens Korshærs brugere. Arbejdet tilrettelægges konkret i forhold til de lokale muligheder. (Organisationsbeskrivelse for Kirkens Korshær)

Korshærspræsten i Herning – Camilla Synnøve Lauridsen

Udover at være sognepræst i Gullestrup Kirke er hun også korshærspræst .

Det betyder, at hun om tirsdagen besøger Lyngblomsten i Gullestrup, og om onsdagen besøger KK-Huset på Fruehøjvej. Derudover tager hun også på hjemmebesøg, og der er mulighed for at henvende sig til hende telefonisk. Hendes primære opgave er at være til stede og opbygge relationer til dem, der kommer de forskellige steder, så de ved, at de trygt kan tale med præsten om alt mellem himmel og jord.

Om onsdagen holder Camilla enten andagt eller gudstjeneste i KK-Huset. Her er alle velkomne til at være med. En gang om måneden er andagten udvidet til en halv times gudstjeneste.

Derudover deltager Camilla også i familieaftener og tager med på ture og lejre, ligesom hun også gerne tager ud og fortæller om, hvor berigende det er for hende at være korshærspræst.